Od toho klasického na první pohled k nepoznání, už při prvním kousnutí vám ale dojde, že tohle avokádové brownies má něco do sebe. Díky téhle zeleninové složce je totiž krásně vláčné a sametově měkké. Ani chuti se bát nemusíte, jak u brownies bývá zvykem, ucítíte čokoládu a nic než čokoládu.
1 porce obsahuje
- 307 kcal
- 25,6 g sacharidů
- 19 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 9 porcí
- 2 avokáda
- 200 g hořké čokolády
- 150 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 60 g kakaa
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte čtverečnou formu o rozměrech 20x20 cm.
-
V malé misce rozpusťte hořkou čokoládu (my použili 80%) ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Nechte mírně vychladnout.
-
V míse smíchejte rozmixovaná avokáda a cukr dohladka.
-
Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a míchejte po každém přidání. Přidejte vanilkový extrakt a smíchejte.
-
Do směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
-
V další misce smíchejte kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Přidejte tuto směs k avokádové směsi a míchejte, dokud nebudou obě směsi dobře spojeny.
-
Vylejte těsto do připravené formy a rozetřete. Pečte v předehřáté troubě 25‑30 minut.
-
Brownies nechte vychladnout a pak už jen vychutnávejte!