Je čas dýně v každém receptu... a to znamená jediné - dýňové lasagne jste už zkoušeli? My jo a je to velká pecka, tak je zkuste taky! Ideální rychlý oběd pro vegetariány, na kterém si pochutná i ten největší meat lover.
1 porce obsahuje
- 617 kcal
- 86 g sacharidů
- 17 g tuků
- 26 g bílkovin
Na 6 porcí
- 1 balení těstovin lasagní
- 200 g strouhané mozzarelly
- 50 g parmazánu
- bazalka
- 1 kg dýně
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Nakrájenou dýni dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte, dokud dýně nebude měkká (asi 20‑25 minu). Dýni potom rozmixujte na hladké pyré.
-
Pro přípravu béšamelové omáčky rozpusťte máslo v pánvi na středním ohni. Přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří hladká směs. Postupně přilévejte mléko, míchejte stále, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
Snižte teplotu trouby na 180°C.
-
Do zapékací misky vložte vrstvu dýňového pyré, pokryjte plátky lasagní, přidejte vrstvu béšamelu a posypte strouhanou mozzarellou. Opakujte, dokud nebudou všechny ingredience spotřebované, zakončete vrstvou sýra.
-
Pečte v předehřáté troubě 25‑30 minut.
-
Podávejte s lístkem bazalky a strouhaným parmazánem.