Už jste někdy ochutnali Bibimbap? Jedná se o tradiční korejské jídlo, které se skládá z rýže, čerstvé a tepelně upravené zeleniny, masa nebo tofu a pálivé omáčky. My tentokrát zvolili hovězí verzi, která je skvělá jako rychlý oběd doma nebo s sebou do krabičky. 🍛
1 porce obsahuje
- 695 kcal
- 78 g sacharidů
- 25 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 2 porce
- 160 g jasmínové rýže
- 200 g Vilgain R2E hovězího masa
- 2 vejce
- 100 g mrkve
- 80 g edamame
- 4 lžíce sweet chilli omáčky
- 8 čajových lžiček lupinové amino omáčky
- 4 čajové lžičky oleje sezamového
- 60 g kukuřice
- jarní cibulka
- 2 čajové lžičky sezamu
- sweet chilli omáčka
Postup
-
Na tenké proužky nakrájenou mrkev orestujeme na troše sezamového oleje, přidáme lupinovou amino omáčku a ke konci restování také edamame fazole, které lehce prohřejeme.
-
Předvařené hovězí maso smícháme se sweet chilli omáčkou, lžičkou lupinové amino omáčky a také necháme chvilku restovat, aby se maso ohřálo a spojilo s chutí omáček.
-
Do misky poté dáme uvařenou rýži a vyklopíme jí na talíř - vznikne nám kopeček rýže. Kolem něj poté skládáme všechny ingredience: masovou směs, mrkev s edamame a kukuřici.
-
Servírujeme s volským okem posypané jarní cibulkou a sezamem. Dle chutí můžeme ještě zakápnout lupinovou amino nebo sweet chilli omáčkou.