Ať už hledáte recept na dobrý oběd, večeři nebo jídlo do krabičky, jste tu správně! I když jsme ho připravovali pro vegetariány jako alternativu ke klasickým masovým kuličkám, ocení ho i ten největší masoužrout. Kuličky jsou totiž krásně šťavnaté, výraznou chuť jim dodá jak tofu, tak rajčatová omáčka a když k nim přidáte třeba naše tagliatelle, zaručujeme vám, že se kuličky stanou vaším go to jídlem v hektickém týdnu, jsou totiž extra jednoduché na přípravu! 🧆
1 porce obsahuje
- 573 kcal
- 89 g sacharidů
- 14 g tuků
- 20 g bílkovin
Na 4 porce
- 3 mrkve
- 1/2 balení tofu
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1/2 čajové lžičky granulovaného česneku
- 1/2 čajové lžičky sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře
- bazalka
- 250 g tagliatelle
- 250 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 stroužek česneku
- 1/2 cibule
- sůl
- ghee ve spreji
- 15 g 30% Eidamu
Postup
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na větší kusy a necháme uvařit.
-
Jakmile bude mrkev měkká, scedíme ji a necháme vychladnout.
-
Až vychladne, rozmačkáme jí společně s tofu vidličkou nebo lehce rozmixujeme v mixéru.
-
K mrkvi a tofu přimícháme mouku, škrob a koření a vše spolu pořádně zapracujeme.
-
V hrnci přivedeme k varu vodu s kapkou oleje a mezitím si z těsta vytvoříme v dlaních kuličky o průměru asi 2 cm.
-
Do horké vody vložíme knedlíčky a za občasného míchání je necháme povařit asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
-
Knedlíčky zcedíme a připravíme si omáčku.
-
Na troše ghee másla si osmahneme cibulku a česnek a poté přidáme rajčatovou omáčku a trochu vody z uvařených těstovin.
-
Vše spolu promícháme a přimícháme také mrkvové knedlíčky.
-
Knedlíčky s omáčkou podáváme se sýrem a tagliatele uvařenými dle návodu na obalu.
-
Tak dobrou chuť!