PEMA Špaldový chléb BIO
PEMA Špaldový chléb BIO - dobře stravitelný chleba, který vydrží dlouho čerstvý
PEMA Špaldový chléb BIO vyrábí tradiční německý producent celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý, než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem.
PEMA Špaldový chléb BIO v bodech:
- špaldový chleba v BIO kvalitě
- špalda pochází od lokálních pěstitelů
- vyroben z aktivovaného obilí
- dlouhá doba pečení
- dobře stravitelný
- vydrží dlouho čerstvý
100 g | |
Energetická hodnota | 883 kJ / 209 kcal |
Tuky | 1,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 38 g |
- z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 7,1 g |
Bílkoviny | 6,2 g |
Sůl | 0,85 g |
Ingredience
Špalda 48 % (drcená špaldová zrna*, celozrnná špaldová mouka* 4 %), přírodní kvásek 27 % (voda, drcená žitná zrna*, drcená špaldová zrna*), voda, mořská sůl, droždí*, sůl.
Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu.
Upozornění
- Potravina.
- Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.
- Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek může obsahovat stopy pšenice a vlčího bobu.