Kremeš, stará dobrá klasika plná lahodného krému a křupavého těsta... co ji tentokrát připravit ve zdravějším kabátku s pořádnou dávkou bílkovin a bez přidaného cukru?
1 porce obsahuje
- 237 kcal
- 22 g sacharidů
- 11 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 20 porcí
- 550 g listového těsta
- 1500 ml mléka
- 500 g polotučného tvarohu
- 80 g pistáciového proteinu
- 4 balení vanilkového pudingu
- 80 g pistáciového krému
- 40 g pistácií
- 80 g moučkového erythritolu
Postup
-
Vyválené listově těsto přendáme na pečící papír a rozkrojíme na 2 stejné poloviny. Těsto propícháme vidličkou na několika místech a dáme péct na 6‑8 minut na 200 °C dozlatova.
-
Do hrnce nalijeme ½ z celkového množství mléka a rozmícháme v něm smíchaný puding s moučkovým erythritolem, dolijeme zbytek mléka a uvaříme hustý puding.
-
Uvařený puding za občasného míchání necháme vychladnout.
-
V misce si vyšleháme pudink s tvarohem pokojové teploty, pistáciovým máslem a proteinovým práškem.
-
Krém naneseme na ½ upečeného listového těsta. Posypeme nasekanými pistáciemi a překryjeme druhou částí upečeného listového těsta.
-
Kremeš necháme v ledničce minimálně 3 hodiny odležet. Servírujeme ho posypaný moučkovým erithrytolem. Dobrou chuť!