Hodně muziky za málo času v kuchyni. Asi tak bychom představili náš recept na kuřecí kung pao, který zvládne připravit opravdu každý. Chutí vám možná připomene klasická asijská bistra s tím rozdílem, že neobsahuje nadbytek kalorií kvůli použití zbytečného množství tuků. Představuje tak ideální oběd či večeři v rámci zdravého životního stylu.
1 porce obsahuje
- 184 kcal
- 7 g sacharidů
- 4 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g kuřecích prs
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička zázvoru
- 3 jarní cibulky
- 1 chilli
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 lžíce amino omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 3 lžíce vody
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 15 g kukuřičného škrobu
- jasmínová rýže
- jarní cibulka
- arašídy
Postup
-
Nejdříve si připravíme zálivku důkladným smícháním všech potřebných ingrediencí.
-
Maso očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm smažíme zhruba 3‑4 minuty, aby se zatáhlo. Ochutíme solí a pepřem a odstavíme z pánve.
-
Na pánvi rozpálíme další olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájený česnek, kořenové části jarních cibulek, chilli papričku a nastrouhaný zázvor. Jakmile zezlátnou, přidáme do pánve na kostky nakrájené papriky. Smažíme ještě asi 4 minuty, aby se papriky opekly a papriky změkly.
Poté do pánve vrátíme maso, zalijeme připravenou zálivkou a na mírném plameni vše společně promícháme. Směs by měla díky škrobu hezky zhoustnout.
-
Podáváme s jasmínovou rýží, zasypané jarní cibulkou a opraženými arašídy.
Dobrou chuť!