Sopa Azteca je tradiční mexická polévka, bohatá na chutě a vůně, která kombinuje křupavé tortilly s pikantní rajčatovým základem a výraznou chutí sýra, kterou zjemní avokádo a smetana. Tohle jídlo je perfektní pro chladné dny nebo kdykoli máte chuť na kousek autentické mexické kuchyně.
1 porce obsahuje
- 548 kcal
- 51,5 g sacharidů
- 28,7 g tuků
- 17,7 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 rajčata
- 2 jalapeno papričky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 750 ml bujónky kuřecí
- 4 tortily
- 100 g zakysané smetany
- 1 avokádo
- 100 g cheddaru
- koriandr
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
-
Na pánvi s malým množstvím oleje orestujte rajčata, jalapeño papričky, cibuli a česnek, dokud nezačnou rajčata pukat a papričky se mírně zčernají.
-
Po opečení přeneste zeleninu do mixéru a mixujte dohladka.
-
V hrnci zahřejte lžíci oleje a přidejte rozmixovanou směs. Krátce smažte, dokud směs mírně nezhoustne.
-
Přidejte kuřecí vývar, osolte a opepřete podle chuti. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
-
Mezitím si tortilly nakrájejte na proužky a na pánvi je opečte v oleji dozlatova, dokud nebudou křupavé.
-
Polévku podávejte v misce, přidejte křupavé tortilly, kousky avokáda, strouhaný sýr a lžíci smetany. Ozdobte koriandrem.