O naší značce Vilgain®

Podpoř svůj výkon nejlepšími produkty na trhu

4,5/5
Přes 116 359 ověřených recenzí
🍋 Bez umělých konzervantů
🍇 Bez umělých barviv a sladidel
👅 Bez umělých aromat a zvýrazňovačů chutí
🌻 Bez rafinovaného oleje
🍬 Bez maltitolu
🥩 Živočišné produkty z etických chovů
🧪 Bez sukralózy
Máme více než 383 085 spokojených zákazníků
4,5/5
(116 359 recenzí)
Proč vznikl projekt Vilgain?
🗑️
Na trhu je obrovské množství produktů, které nám víc škodí než pomáhají.
💸
Velké korporáty do nás tlačí skrze manipulativní reklamu lživou agendu o prospěšnosti svých výrobků.
🙍🏻‍♀️🙍🏻‍♂️
Výsledkem jsou strhaní lidé s problémy udržet své tělo funkční a mysl bystrou.
🔥
Tohle prozření nás v Aktinu přimělo k vytvoření značky Vilgain® skrze niž tvoříme skutečně přínosné produkty.
Michal Hubík
Vilgain CEO & Founder
Co jsou teda ty hlavní problémy produktů v běžných obchodech?
Dnes 11:09
Často nenajdeš produkty, které jsou pro tvoje tělo opravdu prospěšný. Značná část z nich nedoplní ani základní živiny a jsou plné potenciálně škodlivých látek.
Tady máš pár příkladů 👇👇👇
Snídaňové cereálie
  • ⚠️️ Vysoký obsah rafinovaného cukru
  • ⚠️️ Špatně využitelné vitamíny a minerální látky
  • ⚠️️ Vysoce průmyslově zpracovaná potravina
Hotové bagety a sendviče
  • ⚠️️ Vysoký obsah tuků
  • ⚠️️ Komplikované, obsáhlé složení
  • ⚠️️ Nevyvážený poměr živin
Sladké limonády
  • ⚠️ Vysoký obsah cukru
  • ⚠️️ Nulová sytící schopnost
  • ⚠️️ Řada aditiv
Uzeniny
  • ⚠️ Obsah rizikových látek
  • ⚠️ Zpracování uzením
  • ⚠️ Sůl a nasycené tuky
Čokoládové tyčinky
  • ⚠️ Vysoký podíl cukru a levných olejů
  • ⚠️ Vysoce kalorické potraviny
  • ⚠️ Mizivý nutriční přínos
Fast food
  • ⚠️ Nízká sytící schopnost
  • ⚠️ Vysoký obsah soli
  • ⚠️ Minimum vitaminů a vlákniny
Tavené sýry
  • ⚠️ Vysoké množství soli
  • ⚠️ Nízký podíl bílkovin
  • ⚠️ Fosforečné tavicí soli
Rozmrazované pečivo z polotovarů
  • ⚠️ Starter pack pro rozvoj cukrovky
  • ⚠️ Nekvalitní “čokoládové” polevy
  • ⚠️ Celá řada přídatných látek
Lahůdkové pomazánky a saláty
  • ⚠️ Vysoký obsah tuku
  • ⚠️ Balastní ingredience a látky
  • ⚠️ Vysoké množství soli, nízký obsah vlákniny
Oříškové pomazánky
  • ⚠️ Minimální obsah ořechů a kakaa
  • ⚠️ Neznámá kvalita a původ ořechů
  • ⚠️ Vysoký obsah cukru, olejů a aditiv
Dnes 11:11
ok, mrknu na to 👀
Hmm díky, jak to reálně může ovlivnit moje zdraví?
Existuje nespočet studií potvrzujících celou řadu negativních dopadů na naše tělo. Viní se hlavně nízká kvalita a extrémní zpracování ingrediencí, ze kterých ty potraviny jsou. Dále nízká sytivost, extrémně vysoké obsahy rafinovaných cukrů a olejů, zvýrazňovačů chutí a spoustu dalšího jak jsme psali výše.
Nechci tě moc děsit, ale přikládám pár prokázaných pro ilustraci níže.
  • Nadváha a obezita
  • Kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak
  • Cukrovka
  • Zvýšení rizika vzniku nádorových onemocnění
Chci se dozvědět více
Vilgain® mise
Tvořit užitečné produkty
opravdové kvality za dostupné ceny
Jak se lišíme od ostatních?
Vše pod jednou střechou. Vývoj, výroba, sklad, prodejny i eshop
Vývoj
R&D tým vyvíjí produkt v našem vývojovém centru
Výroba
Suroviny navezeme do výroby, vyrobíme produkt a zabalíme
Online prodej
Kupuješ si
čerstvý produkt
Distribuce
Okamžitě ho balíme a posíláme k tobě

Vyhni se prostředníkům, kupuj přímo od výrobce a dostaň tak VÍCE za MÉNĚ

Díky našemu business modelu jsme schopni ušetřit a re-investovat do vývoje a top level ingrediencí. Ve výsledku dostaneš buďto lepší produkt za stejnou cenu, nebo lepší cenu na již zavedený produkt. Tak jako tak odcházíš s lepším dealem 😎
Náklady
Běžný výrobce
Náklady
Ingredience
Marketing
Prostředníci
Produkt
Produkt
11 ingrediencí
Mléčný protein, tapioková vláknina, mandle, kokosový sirup, kakaová hmota, čekanková vláknina, glycerol, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, mořská sůl.
34 ingrediencí
Sójový proteinový izolát, syrovátkový proteinový koncentrát, sójové vločky, glukózo-fruktózový sirup, cukr, palmojádrový tuk, palmový tuk, bambucký tuk, sušená syrovátka a jogurt, sójový lecitin, kyselina citronová, aroma, sůl, tekutý invertní cukr, sušené odstředěné mléko, slunečnicový lecitin, aroma, barvivo E 160c, brusinky, slunečnicový olej, kokos, oxid siřičitý, rýže, E 471, řepkový lecitin, L-glutamin, aroma, barviva E 122 a E 133, guarová guma, směs přírodních tokoferolů, aroma, nikotinamid, riboflavin.
v omezeném množství ok
nevhodné ingredience
Vilgain® produkt
    1. Kvalitní ingredience bez balastu
    2. Krátké složení bez složek uměle vylepšující chuť či konzervantů
    3. Čerstvější, vyráběné v malých šaržích, obdržíš produkt mnohdy pouze pár dnů od výroby
    4. Za stejnou nebo lepší cenu lepší produkt kvůli absenci překupníků a minimálními náklady na marketing
Běžný produkt
    1. Balastní látky nízké kvality 👇👇👇
    2. Potenciálně škodlivé ingredience uměle vylepšující chuť a trvanlivost
    3. Měsíce i roky od výroby, kvůli potřebě vyrábět v obrovských šaržích na cizích výrobních linkách
    4. Za stejnou nebo vyšší cenu horší produkt kvůli vícenákladům na překupníky, marketingové masáže

Jak se lišíme od konkurence?

  • 🐄 z mléka krav krmených trávou
  • 🇳🇱 surovina z Holandska
  • ✅ šetrně zpracováno ultrafiltrací za studena
  • ✅ dochucení z přírodních zdrojů
  • ✅ přírodní sladidlo ze stévie
  • ✅ bez barviv
Divider
  • 🤨 neznámé krmení zvířete
  • 🤨 neznámý původ hlavní suroviny
  • 🤨 neznámá metoda zpracování či filtrace
  • ⛔️ umělé dochucení
  • ⛔ syntetické sladidlo sukralóza
  • ⛔️ umělá barviva
  • 4 ingredience
  • 76 % lískové ořechy (6x více)
  • 17 % BIO kokosový cukr (3x méně)
  • ✅ kvalitní tuky z ořechů a kakaového másla
  • ✅ bez emulgátorů
  • ✅ bez aromat
Divider
  • 7 ingrediencí
  • 🤨 13 % lískové ořechy
  • 🤨 56 % rafinovaný cukr
  • 🤨 levný zdroj tuků palmový olej
  • 🥴 emulgátory lecitiny
  • ⛔️ umělé aroma
  • 5 ingrediencí (o 29 % méně)
  • ✅ bez konzervantů
  • ✅ bez emulgátorů
  • ✅ extra panenský olivový olej
  • ✅ vyrobeno v Itálii
  • ✅ z ekologického zemědelství
Divider
  • 7 ingrediencí
  • 🤨 neznámá země původu
  • 🤨 rafinovaný řepkový olej
  • 🤨 rafinovaná mouka
  • ⛔ propionan vápenatý, sorban draselný
  • 🤨 není z ekologického zemědelství
  • 7 ingrediencí (2x méně)
  • 22 % bílkovin z mléka
  • 42 % ořechů (21x více)
  • 7,3 % vlákniny (2x více)
  • ✅ kvalitní tuky z ořechů
  • ✅ bez konzervantů, emulgátorů a aromat
Divider
  • 16 ingrediencí
  • 22 % bílkovin ze sóji a hrachu
  • 2 % ořechů
  • 4 % vlákniny
  • 🤨 rafinovaný slunečnicový olej
  • 🤨️ balast: emulgátory, aromata, maltodextrin
  • 9 ingrediencí
  • 27 % cukru (2x méně)
  • 7 g vlákniny (2x více)
  • ✅ bez rafinovaných olejů
  • ✅ bez aromat
  • ✅ bez emulgátorů a konzervantů
Divider
  • 9 ingrediencí
  • 🤨 48 % cukru
  • 3,6 g vlákniny
  • 🤨️ kyselina citronová a laktóza
  • ⛔ TBHQ
  • ⛔️ polyglycerol polyricinoleát
  • 7 ingrediencí (2x méně)
  • 10 % cukru (3x méně)
  • 15 % vlákniny (4x více)
  • ✅ kvalitní tuky z ořechů a ghí
  • ✅ bez emulgátorů a konzervantů
  • ✅ bez barviv a aromat
Divider
  • 14 ingrediencí
  • 32 % invertního cukru
  • 4 % vlákniny
  • 🤨️ rafinovaný palmový a řepkový olej
  • 🤨 balast: emulgátory a sójová mouka
  • ️⛔ barvivo anatto a umělé aroma

Důraz na produkt,
ne na lživou reklamu

Barevný obal, líbivá reklama, slovíčkaření na přední straně obalu. Všechny produkty s pohoršujícím složením tyto 3 věci mají. Jejich výrobci tě tímto nenápadně manipulují ke koupi produktu, který tvému tělu nedá nic užitečného. Nevybírej podle křiklavých obalů. Čti složení a jez to, co má potenciál ti zkvalitnit život.

Pouze kvalitní ingredience s jasným původem

Z mizerných ingrediencí jde vyrobit jedině mizerný produkt. Proto si dáváme ohromně záležet na tom, z jaké lokality a od jakého dodavatele suroviny bereme. Tady ti představujeme jen pár příkladů z mnoha:
Ovesné vločky z Finska
Studené finské klima a eko-zemědělství je pro pěstování ovsa naprosto ideální. Zdejší půda je čistá s minimem hnojiv. Naše vločky jsou certifikované jako bez obsahu glyfosátů.
Čaj Vilgain Matcha z Japonska
Sopečná půda dodává matcha čaji vysoký obsah mikroživin. Pěstuje se ve stínu a ručně se sbírají jen ty nejlepší lístky. Mele se na velmi jemný prášek pro krémovou konzistenci.
Šťavnaté sardinky z Jaderského moře
Teplé vody s bohatou biodiverzitou poskytují sardinkám ideální podmínky pro život. Oblast lovu je daleko od průmyslu, takže jsou vody čisté.
Čerstvé lískové ořechy z Piemonte
V této italské oblasti mají královskou péči a optimální klima. Aby měly keře dostatek živin, tak se jich pěstuje maximálně 500 na 1 hektaru.
Grass-fed Syrovátkový protein z Nizozemska
Volně se pasoucí krávy na holandských pastvinách = etičtější chov a kvalitnější mléko s vyšším zastoupením mastných kyselin (omega-3).
Kávové boby z Peru
Šetrně a vždy čerstvě pro nás pražená kávová zrna od peruánského farmáře. Očekávej jasný původ, profesionální péče zkušeného pražiče a z toho nezaměnitelná chuť i efekt výtečné kávy.
Olivový olej z oblasti Rethymno na Krétě
Olivy ze stromu koroneiki (král olivovníků) pečlivě zpracovává tradiční rodinná firma do extra panenského olivového oleje.
Výběrové maso z českých farem etického chovu
Poctivá práce českých řezníků, žádné odbyté směsi bůhvíčeho z velkých masokombinátů. Chutí i kvalitou nesrovnatelné.
Kanadský javorový sirup s bohatou komplexní chutí
Místní studené jarní dny vytváří perfektní prostředí pro produkci javorové mízy. Ta se získává udržitelně – tak aby výroba mohla probíhat dlouhodobě.
RAW nefiltrovaný med z CHKO Jeseníky
Med je zlatavý dar přírody, který ale lze snadno znehodnotit. Proto jej odebíráme nerafinovaný, raw z nejčistší přírody u nás.
Rajčata ze sluneční Itálie
Středozemní klima, úrodná půda bohatá na živiny a tradiční šetrné postupy zpracování jsou zárukou těch nejchutnějších rajčat. Ta naše ručně sbíráme a pomalu sušíme na slunci.
Kokosová produkce ze Srí Lanky
Tropické klima tvoří optimální podmínky pro pěstování kokosových palem. Díky tomu pak kokosové produkty překypují šťavnatostí, vůní a chutí.
Fleur de Sel z Řecka
Krystalky soli z průzračných vod kolem Mesolonghi, které farmáři za slunečných večerů ručně sbírají má křupavou texturu, která se v ústech rychle rozpouští a není chemicky čištěna.
Bazalkové pesto z italské Ligurie
Teplé, slunečné klima a úrodná půda vytváří perfektní místo pro pěstování bazalky s výjimečně intenzivní svěží chuť a aroma.
Přidej se k 445 241 odebírajících unikátního emailu o Vilgain novinkách
Odesláním formuláře souhlasíš s zásadami ochrany soukromí.

Výzkum

esc
Výzkumy potvrzují negativa pravidelné konzumace ultrazpracovaných potravin
Sesumarizovali jsme výsledky některých z nich, abychom si společně uvědomili, že tvoje zdraví opravdu není v prioritách zájmu korporací, od nichž si denně produkty kupuješ a užíváš.
Nadváha a obezita
Podle studie z roku 2019 lidé snědí za den v průměru asi o 500 kcal více, pokud sahají převážně po vysoce průmyslově zpracovaných potravinách. Rychlá cesta k nadváze.
Kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak
Dle studie z roku 2021 zvyšuje nadměrná konzumace vysoce průmyslově zpracovaných potravin riziko srdečně-cévních onemocnění o 29 %.
Cukrovka
Onemocnění spojené opět zejména s nadváhou a obezitou. Ty jsou způsobeny nadměrným kalorickým příjmem, ale také některými přídatnými látkami obsažených v těchto potravinách.
Zhoršení výkonu a zdraví mozkové tkáně
Konzumace průmyslově zpracovaných potravin zvyšuje riziko rozvoje Alzheimerovy choroby, vaskulární demence a dalších. Naopak snížení spotřeby těchto produktů o 10 % vedlo k poklesu rizika o 19 %.
Neustálý pocit chuti na něco dalšího
Nevyvážený poměr živin a rychlost, s jakou lidé tyto potraviny konzumují, vede k nadměrnému příjmu energie. To znamená nabírání na hmotnosti a s tím spojená rizika.
Zvýšení rizika vzniku nádorových onemocnění
Navýšení příjmu vysoce průmyslově zpracovaných potravin o pouhých 10 % může znamenat až 10% nárůst rizika rakovinotvorného bujení.
Nedostatek esenciálních mikronutrientů a vlákniny
Proces výroby průmyslově zpracovaných potravin je často zbavuje obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Neposkytují tak člověku důležité nástroje pro zajištění normální funkce organismu.
Negativní vliv na trávení
Nedostatek vlákniny, probiotik a prebiotik se negativně propisuje do složení střevního mikrobiomu. Ten má mimo jiné zásadní vliv na trávení i celkové imunitní funkce organismu.

Notifikace

Povolit cookies na Aktin.cz?