Nominal Směs na chléb rustikální
Nominal Směs na chléb rustikální - směs k rychlé přípravě domácího pečiva
Máš chuť na domácí pečivo a zároveň nechceš v kuchyni strávit jeho přípravou celý den? Nominal Směs na chléb přináší řešení. Aby si z této směsi vykouzlil/a lahodný tmavý chléb, potřebuješ jen droždí, vodu a olej a troubu nebo domácí pekárnu. Tmavý rustikální chleba má plnou chuť a specifickou vůni. Do těsta můžeš dle chuti přidat různá semínka (slunečnicová, dýňová a další) nebo třeba ořechy, pokaždé tak chuť chleba trochu pozměnit a dodat hodnotné živiny.
Nominal Směs na chléb rustikální v bodech:
- směs k přípravě rustikálního cheba
- možnost pečení v troubě i domácí pekárně
- směs vhodná i pro vegany
100 g | |
Energetická hodnota | 1448 kJ / 343 kcal |
Tuky | 1,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 3,7 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sůl | 2 g |
Ingredience
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo (guarová guma), cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Doporučení výrobce
- Příprava: Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v suchu a vždy dobře uzavřené.
- Chránit před přímým sluncem.